- 250 g capsuni
- 200 ml iaurt
- 200 g zahar
- 300 g faina
- 2 oua
- un pliculet praf de copt
- o lingurita esenta de vanilie
De fapt, aceasta este reteta mea de baza pentru briose pufoase, singura modificare este faptul ca i-am adaugat capsunile. Eu i-am zis briose pufoase cu capsuni, insa folosesc orice fel de fructe am la indemana. In lista cu ingredientele retetei am pus 250 g capsuni, de fapt avem nevoie de cate o capsuna pentru fiecare briosa - in total au fost zece briose.
Punem intr-un vas doua oua, adaugam 200 g de zahar, 200 ml de iaurt si esenta de vanilie in functie de preferinte (eu am pus o lingurita, dar depinde si de cat de concentrata este esenta). Amestecam ingredientele pentru briose pana cand se topeste zaharul (pentru a trece mai repede peste aceasta etapa, la aluatul de briose putem folosi zahar pudra).
Oprim doua-trei linguri de faina pentru a tavali capsunile, iar intr-un alt vas amestecam ceea ce a mai ramas din cele 300 g de faina cu un pliculet de praf de copt. Presaram faina amestecata cu praful de copt in compozitia lichida a brioselor si amestecam pana cand o incorporam. Turnam apoi aluatul in formele de briose unse si tapetate cu faina. Deoarece briosele pufoase vor creste in timpul coacerii, nu umplem formele, ci turnam aluat doar pana la jumatate.
Apoi trecem capsunile prin faina si le punem in mijlocul fiecarei briose, presandu-le delicat cu degetele. Este indicat sa tavalim capsunile prin faina pentru ca acestea sa nu lase foarte multa zeama. Pornim cuptorul si introducem briosele cu capsuni la cuptor in momentul in care acesta este bine incins. Coacem briosele timp de aproximativ 40-50 minute, dar cel mai sigur este sa le scoatem de la cuptor dupa ce le incercam cu o scobitoare (infigem lateral scobitoarea, pentru a evita capsuna aflata in mijlocul briosei). Pentru a obtine aceste briose pufoase, am setat cuptorul la 170 grade C.
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de briose!
Pofta buna
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu